Često nas pitate...


P: Koliko košta prvi pregled kod vas?

O:

Prvi pregled kod nas je besplatan. Sve što trebate je naručiti se na broj telefona 023 647 339


P: Koja je cijena fiksnih ortodontskih aparatića?

0:

Cijene fiksnih aparatića su od 12.000 kn do 16.000 kn za obje čeljusti. Cijena aparatića za jednu čeljust je upola manja..


P: Što je uključeno u cijenu ortodontske terapije?

O:

U cijenu terapije uključeno je postavljanje aparatića, sve kontrole, skidanje aparatića te izrada mobilnog retainera.


P: Koliko dugo traje terapija?

O:

Trajanje terapije ovisi isključivo o ortodontskoj anomaliji i individualno je za svakog pacijenta. Dužinu terapije može procijeniti ortodont tek nakon prvog pregleda.


P: Koliko često moram dolaziti na kontrolu nakon postavljanja aparatića?

O:

Redovne ortodontske kontrole su svakih 4-6 tjedana. Važno nam je da na kontrolu dolazite redovno kako bismo ispoštovali plan terapije.


P: Moram li nakon skidanja aparatića obavezno nositi retainer?

O:

Da, nošenje retainera nakon ortodontske terapije je obavezno kako bismo zadržali rezultate koje smo postigli nošenjem ortodontskog aparata. Bez faze retencije, Vaši zubi će se pomaknuti i nećemo ih zadržati u onom položaju koji smo dobili kroz ortodontsku terapiju.


P: Što je retainer?

O:

Retainer je mobilna udlaga koja se nosi uglavnom noću. Treba ga ozbiljno shvatiti jer rezultat terapije moguće je zadržati isključivo redovitim nošenjem retainera. U slučaju nenošenja, vrlo brzo dolazi do recidiva odnosno pomaka zuba prema stanju prije terapije.


P: Kada je pravo vrijeme za prvi posjet ortodontu?

O:

Prvi ortodontski pregled preporučljivo je obaviti oko 6. godine djeteta (kada niknu prvi trajni kutnjaci), posebno ako postoje očigledno vidljivi problemi. Ortodont u toj ranoj fazi može utvrditi u kojem se smjeru razvija čeljust djeteta te preventivno utjecati na potencijalne nedostatke.


P: Kada najranije dijete može početi sa ortodontskom terapijom?

O:

Mobilni aparat može se početi koristiti već u 7. godini djeteta, sa svrhom utjecaja na stupanj razvoja čeljusti i izmjene zuba. Često je mobilni aparat prvi korak pripreme za terapiju fiksnim ortodontskim aparatom.


P: Koja je gornja dobna granica za nošenje aparatića?

O:

Dobna granica za ortodontski aparatić ne postoji - bez obzira na dob, u svakom trenutku možete staviti ortodontski aparatić i uživati u svom osmijehu.