Clear aligner - prozirni aparatić za zube

Clear aligner - prozirni aparatić za zube

Što su Clear aligneri?

Clear aligner je naziv za vrstu visoko estetskog, gotovo prozirnog ortodontskog aparatića.

Čemu služi Clear aligner?

Clear aligner služi za ispravljanje raznih ortodontskih anomalija kao što su zbijenost zubi, recidivi nakon već nošenih klasičnih braica, otvoreni zagriz i druge.

Za koga je Clear aligner?

Clear aligner mogu nositi već i djeca koja imaju trajne i još uvijek neke mliječne zube te odrasli. Njime se mogu ispravljati gotovo sve ortodontske anomalije..

Kako izgleda postupak dobijanja Clear alignera?

Na prvom pregledu utvrdimo da ste dobar kandidat za nošenje alignera. Potom slijedi uzimanje otisaka ili scan gornje i donje čeljusti, snimanje ortopana te fotografija. Nakon toga naši doktori planiraju terapiju, te s pomoću posebne tehnologije 3D printera u našem laboratoriju printaju faze vaše terapije te se izrađuju folije. Potom slijedi predaja nakon 2-3 tjedna od prvog prelgleda.

PREGLED I UZIMANJE OTISAKA

PREUZIMANJE ALIGNERA

ZAVRŠETAK TERAPIJE

Kako izgleda terapija Clear alignerima?

Clear aligner terapija sastoji se od seta prozirnih udlaga koje se mijenjaju kako terapija napreduje. Nakon predaje alignera, dobijete prvih par faza za ponijeti, te svaki tjedan ili dva tjedna, ovisi kakve upute dobijete, mjenjate folije sami. Nakon što stavite zadnju foliju koju ste dobili dolazite na kontrolni pregled te dobijate folije za sljedeća 2-3 mjeseca. Folije je potrebno nositi minimalno 20 sati u danu. Što znači da skidate samo kad jedete i perete zube. Važno je naglasiti da je potrebno nositi redovito i dovoljan broj sati kako bi se pomaci zuba događali po planu terapije.

Koja im je cijena?

Cijena Clear alignera se formira ovisno o vrsti ortodontske anomalije tj. o broju folija koje će biti potrebne da bi se zubi ispravili. Postoje paketi i nakon prvog pregleda ćete dobiti ponudu paketa koji bi bio optimalan za ispravlanje vaših zubi.

Prednosti Clear alignera

Gotovo nevidljivi, ugodni za nošenje, mogućnost skidanja i lakog održavanja higijene, proizvodnja u našem laboratoriju što smanjuje vrijeme čekanja.

Koliko traje terapija?

Terapija ovisi o broju potrebnih udlaga ali u prosjeku od par mjeseci do godine dana.

PREDNOSTI CLEAR ALIGNERA

  • Gotovo nevidljivi

  • Ugodni za nošenje

  • Mogućnost skidanja i lakog održavanja higijene

  • Proizvodnja u našem laboratoriju što smanjuje vrijeme čekanja

Kako vam možemo pomoći...

Nudimo vrhunsku uslugu koja će vam omogučiti savršen osmijeh.

Što kažu naši pacijenti...

Jako draga i uslužna ekipa. Uvijek susretljiva i pristupačna. Preporučila bih svakom. Najbolji tim u gradu.

Daria

Sve pohvale kompletnom timu za ortodonske usluge! Što drugo reći osim da vam ti ljudi promjene život. Na bolje! Hvala ekipa!

Kristina Jurešić Heđi

Divna suradnja, divna ekipa, bilo mi je veliko zadovoljstvo dati se u ruke najbolje ortodonske ekipe u Zadru. Sve pohvale i preporuke!

Danijela Delija