Politika privatnosti

Dentex otodoncija d.o.o. obvezuje se da će štiti povjerljivost osobnih podataka i privatnost korisnika.

Dentex ortodoncija d.o.o. u svom poslovanju pruža svojim korisnicima sljedeće usluge:
• Dijagnostiku
• Oralnu higijenu
• Ortodontsku terapiju
• Dentalni laboratorij

Osobne podatke Dentex ortodoncija obrađuje samo u opsegu koji je nužan. Svi zaposlenici Dentex ortodoncije upozanti su s uvjetima tajnosti podataka te ih smiju obrađivati samo oni koji su za to ovlašteni (pristup tim podacima im je potreban za ispunjenje radnih obaveza) i ne smiju ih učiniti dostupnima bilo kojoj neovlaštenoj osobi. Dužnost zaštite osobnih i drugih podataka vrijedi neograničeno, i nakon prestanka radnog odnosa.
Dentex ortodoncija d.o.o. prikuplja i obrađuje sljedeće podatke:
Osobne podatke: ime i prezime, adresa, OIB, datum rođenja, spol, kontakt podatke
Pisanu i elektroničku komunikaciju
Opis trenutačnog zdravlja, povijest bolesti, radiološke snimke, fotografije, otiske, plan tretmana, plan troškova, suglasnost za liječenje
Za pravilnost, postpunost i ažurnost podataka koje unesu korisnici voditelj obrade ne odgovara.
Dentex ortodoncija d.o.o. podatke Korisnika i Potencijalnih korisnika nikada ne prodaje. Podatke ne prosljeđuje i ne razmjenjuje s drugim pravnim ili fizičkim osobama, osim u sljedećim slučajevima:
• ako postoji zakonska obveza ili izričito ovlaštenje na temelju zakona
• ako za obavljanje pojedinih poslova angažira drugu osobu kao izvršitelja dijela aktivnosti ili obrade (npr. specijalizirani medicinski zahvati, djelatnost dentalnog laboratorija i sl.).

Vaši osobni podaci ne čuvaju se dulje od onoga što je nužno za postizanje svrhe za koje su obrađeni, ne dovodeći u pitanje zakonske rokove čuvanja, a ako su podaci pridobiveni na temelju privole, do povlačenja.

Pisanim zahtjevom poslanim na adresu Dentex ortodoncija d.o.o., Nikole Tesle 12/b 2, 23 000 Zadar, s naznakom za „Službenika za zaštitu osobnih podataka“ Ispitanik može zahtjevati pristup, dopunu, popravak, blokiranje odnosno ograničenje obrade ili brisanje osobnih podataka, prigovoriti obradi podataka koji se u vezi s njim obrađuju i zahtjevati prijenos podataka.

Eventualno povlačenje Privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temelju privole provodila do njenog povlačenja. Ispitanik ima pravo podnijeti prigovor AZOP-u (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) kao Središnjem nadzornom tijelu, ukoliko smatra da se njegovi osobni podatci pohranjuju ili na drugi način obrađuju protivno važećim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

O kolačićima

Kako bi posjećivanje naše internetske stranice bilo što ugodnije, ova internet stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi internet stranica radila optimalno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem ove internet stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane internet stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe internet stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju vaše postavke, postavke za internet stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko vi to omogućite - internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu.
Kako onemogućiti kolačiće?
Ukoliko želite možete onemogućiti spremanje kolačića na vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internetskome pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).
Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko internet-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim internet adresama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane na vaše računalo dolaze s drugih internet mjesta koje se nalaze na internetskoj stranici koju pregledavate. Riječ je o primjerice pop-up oglasima, a kolačići tu imaju ulogu praćenja internetskih stranica u oglašivačke svrhe.
Koristi li ova web stranica kolačiće?
Da, ova internetska stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala jednostavnije i bolje korisničko iskustvo. Kada koristite ovu internetsku stranicu možete također zaprimiti kolačić "treće strane".

Ova internet stranica upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost internet stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics.

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout